
កម្មវិធីជំនួយ «សមាជិកសហគមន៍» បន្ថែមផ្ទាំង «សមាជិក» ទៅក្នុងកម្មវិធី «ព្រឹត្តិការណ៍»។ ក្នុងផ្ទាំងនេះ ប្រមូលបានប្រវត្តិរូបរបស់អ្នកគ្រប់គ្នាដែលបានបើកកម្មវិធីរបស់អ្នក។ សមាជិកអាចមើលឃើញថា តើនៅក្នុងសហគមន៍មានអ្នកណាផ្សេងទៀត ស្វែងរកមនុស្សតាមវិស័យ និងគម្រោង ហើយទាក់ទងពួកគេដោយផ្ទាល់តាមរយៈព័ត៌មានទំនាក់ទំនងក្នុងប្រវត្តិរូប។
កម្មវិធីជំនួយនេះដំណើរការតែក្នុងកម្មវិធីប្រភេទ «ព្រឹត្តិការណ៍» ប៉ុណ្ណោះ។
បើកផ្ទាំងគ្រប់គ្រង ហើយជ្រើសកម្មវិធី «ព្រឹត្តិការណ៍»។
ចូលទៅកាន់ផ្នែក «Platform» → «កម្មវិធីជំនួយ»។
នៅលើកាត «សមាជិកសហគមន៍» ចុច «បើក»។
បន្ទាប់ពីនេះ ផ្ទាំង «សមាជិក» នឹងបង្ហាញក្នុងមីនុអាប់។ ដើម្បីលុបវាចេញ នៅលើកាតដដែល ចុច «បិទ»។

ក្នុងបញ្ជី មានអ្នកគ្រប់គ្នាដែលបានបើកកម្មវិធី។ សំបុត្រសម្រាប់ព្រឹត្តិការណ៍ មិនត្រូវការសម្រាប់នេះទេ។ រហូតដល់មនុស្សម្នាក់បំពេញប្រវត្តិរូបរបស់ខ្លួន នៅក្នុងបញ្ជី នឹងបង្ហាញឈ្មោះរបស់គាត់ពី Telegram និងសម្គាល់ «មិនបានបំពេញប្រវត្តិរូប»។
ពេលចូលផ្ទាំងនេះជាលើកដំបូង សមាជិកនឹងឃើញបង្អួច «អ្នកអាចត្រូវបានមើលឃើញដោយសមាជិករួចហើយ»។ នៅទីនោះ អាចចុច «ពេលក្រោយ» ហើយនៅតែស្ថិតក្នុងបញ្ជី ឬចុច «លាក់ខ្ញុំ» ហើយលុបប្រវត្តិរូបចេញពីបញ្ជីទាំងអស់ភ្លាមៗ។
សមាជិកនីមួយៗបំពេញប្រវត្តិរូបដោយខ្លួនឯង។ ក្នុងនោះមានវាលដូចខាងក្រោម៖
រូបថតប្រវត្តិរូប។ អាចជំនួសរូបថតពី Telegram ដោយរូបផ្ទាល់ខ្លួនក្នុងទ្រង់ទ្រាយ JPEG, PNG ឬ WebP។
ឈ្មោះ នាមត្រកូល ក្រុមហ៊ុន និងមុខតំណែង។
ការពិពណ៌នា៖ ពាក្យពីរបីអំពីខ្លួនឯង។
ព័ត៌មានទំនាក់ទំនង៖ គេហទំព័រ លេខទូរស័ព្ទ អ៊ីមែល Telegram WhatsApp Viber Facebook LinkedIn និង VK។
វិស័យ ដោយញែកដោយសញ្ញាក្បៀស។ សមាជិកប្រើវា ដើម្បីស្វែងរកគ្នាទៅវិញទៅមក។
តំណភ្ជាប់ទៅគម្រោង មួយតំណក្នុងមួយជួរ។ វាត្រូវបានរក្សាទុកដោយឡែកពីព័ត៌មានទំនាក់ទំនង។
ដើម្បីបោះផ្សាយប្រវត្តិរូប ត្រូវបញ្ចូលឈ្មោះ និងយ៉ាងហោចណាស់ព័ត៌មានទំនាក់ទំនងមួយ។

ក្នុងប្រវត្តិរូប មានផ្នែក «អ្នកណាអាចមើលឃើញប្រវត្តិរូប» ដែលមានជម្រើស 3៖
«មនុស្សគ្រប់គ្នាក្នុងសហគមន៍»។ ប្រវត្តិរូបអាចមើលឃើញនៅផ្ទាំង «សមាជិក» និងក្នុងបញ្ជីសមាជិកព្រឹត្តិការណ៍។
«តែនៅព្រឹត្តិការណ៍របស់ខ្ញុំប៉ុណ្ណោះ»។ ប្រវត្តិរូបត្រូវបានមើលឃើញតែដោយមនុស្សដែលមានសំបុត្រសម្រាប់ព្រឹត្តិការណ៍ដូចគ្នា។
«គ្មាននរណាម្នាក់»។ ប្រវត្តិរូបមិនបង្ហាញនៅក្នុងបញ្ជីណាមួយទេ។
សមាជិកអាចប្តូរការមើលឃើញបានគ្រប់ពេល។ អ្នករៀបចំ មិនអាចប្តូរការកំណត់នេះជំនួសសមាជិកបានទេ។
កម្មវិធីជំនួយ Random Coffee ដំណើរការបានតែជាមួយ «សមាជិកសហគមន៍» ប៉ុណ្ណោះ។ ខណៈពេលដែល «សមាជិកសហគមន៍» ត្រូវបានបិទ កាត Random Coffee ក្នុងផ្នែក «កម្មវិធីជំនួយ» នឹងត្រូវបានចាក់សោ។
រៀងរាល់សប្ដាហ៍ Random Coffee នឹងផ្គូផ្គងគូដោយផ្អែកលើវិស័យរួម ហើយផ្ញើសារពីប៊ុតរបស់កម្មវិធីទៅសមាជិកទាំងពីរ ជាមួយឈ្មោះ និងព័ត៌មានទំនាក់ទំនងរបស់គ្នាទៅវិញទៅមក។ អ្នកដែលអាចចូលរួមបាន មានតែអ្នកដែលបានបំពេញប្រវត្តិរូប និងជ្រើសការមើលឃើញ «មនុស្សគ្រប់គ្នាក្នុងសហគមន៍» ប៉ុណ្ណោះ។
បើបិទ «សមាជិកសហគមន៍» ខណៈដែល Random Coffee បើក ស្ថានីយនឹងស្នើឱ្យបញ្ជាក់សកម្មភាព។ Random Coffee នឹងនៅតែបើក ប៉ុន្តែគូផ្គូផ្គងនឹងមិនត្រូវបានជ្រើសរើសទៀតទេ ហើយសមាជិកនឹងមិនអាចចុះឈ្មោះបាន។
តើកម្មវិធីជំនួយនេះនឹងបង្ហាញក្នុងកម្មវិធីលក់ទំនិញ ឬសេវាកម្មទេ?
ទេ។ កម្មវិធីជំនួយមានសម្រាប់តែកម្មវិធី «ព្រឹត្តិការណ៍» ប៉ុណ្ណោះ។
តើសមាជិកអាចលុបខ្លួនឯងចេញពីបញ្ជីដោយរបៀបណា?
បើកប្រវត្តិរូបរបស់ខ្លួន ហើយនៅក្នុងផ្នែក «អ្នកណាអាចមើលឃើញប្រវត្តិរូប» ជ្រើស «គ្មាននរណាម្នាក់» ឬ «តែនៅព្រឹត្តិការណ៍របស់ខ្ញុំប៉ុណ្ណោះ»។
តើមនុស្សដែលមិនទិញសំបុត្រ អាចមើលឃើញក្នុងបញ្ជីទេ?
បាទ/ចាស។ នៅផ្ទាំង «សមាជិក» អាចមើលឃើញអ្នកគ្រប់គ្នាដែលបានបើកកម្មវិធី ហើយមិនបានលាក់ប្រវត្តិរូបរបស់ខ្លួន។ មនុស្សដែលមានការមើលឃើញ «តែនៅព្រឹត្តិការណ៍របស់ខ្ញុំប៉ុណ្ណោះ» នឹងបង្ហាញតែក្នុងបញ្ជីសមាជិកនៃព្រឹត្តិការណ៍ដែលពួកគេមានសំបុត្រប៉ុណ្ណោះ។